JA ESTÀ, S’HA ACABAT!

No dubto que tots ens vam emocionar amb els aplaudiments del nombrós públic que va asistir al recompte que estoicament va voler aguantar fins al final amb un silenci i respecte absolut tot el temps que va durar el llarg i tediós procés d’anar trient un a un els vots dels sobres… Va ser un agraïment reconfortant que compensa amb escreix l’enorme esforç que ha suposat muntar aquesta consulta, sobretot per alguns de vosaltres que hi heu posat molta empenta i dedicació.

Em quedo amb una satisfacció molt íntima d’haver aportat un modest granet de sorra, d’haver-hi estat…. d’haver format part d’una cosa nova, necessàriament polièdrica perquè té moltes lectures, però que en qualsevol cas segur és important, doncs està constituint un nou paradigma dins la classe política, no hi havia precedents de res semblant, ens miren desde casa i desde fora, de tot el món perquè el fenomen és sorpresiu.

Al marge de quin sigui el resultat, per a mí el que és més important, el que genera desconcert, i preocupa i ocupa, és el fet d’haver fet pal·lesa la capacitat de la societat civil catalana de movilitzar-se, coordinar-se i organitzar-se fins al punt de muntar un bròquil de la magnitut del que vam fer ahir, totalment al marge dels partits polítics, crec que no hi ha precedents d’una cosa semblant enlloc.

De les coses que m’emporto destacaré el record entranyable d’una iaia de quasi 100 anys a la que vam anar a recollir el vot a casa, que vellugant-se molt feixugament amb un caminador va treure les forces suficients per seure’s a la taula del menjador i amb una ma arrugada i ossuda, curtida pel pas dels anys, signava de manera voluntariosa i  encomiable el sobre del vot anticipat i ens agraïa l’oportunitat que li brindàvem de participar… brutal !

És aquesta entitat nostre una cosa estranya, va néixer per morir, té un cert punt de drama romàntic la cosa. Va venir al món a complir una missió, com tants i tants procesos naturals que es donen cada dia al món en què vivim. Està bé.

Senyores, Senyors, ha estat un plaer compartir aquesta experiència amb tots vosaltres.

Albert Coronado

Responsable informàtic de Bagà Decideix

Deixa un comentari

Filed under General

Els comentaris estan tancats.